Treballem la dinamització i el desenvolpament cultural d'àrees rurals de Ponent a través d'accions de suport i acompanyamenta:
- Entitats socials i/o d'economia social i solidària.
- Corporacions locals, agrupacions i municipis d'ens i zones amb manca de recursos culturals.
Aquest suport inclou les següents accions:
- Disseny de programacions culturais i/o artístiques inclusives i amb impacte social.
- Programació d'accions que treballin valors feministes antiracistes i que posin en valor les zones rurals.
- Cerca i suport en la gestió de subvencions i finançament.
- Creació de processos participatius al voltant de la cultura.
- Acompanyament en els processos de comunicació i màrqueting tot fomentant l'ús de llenguatge inclusiu.
- Gestió i disseny de mecanisme s de participació i retorn/impacte social per la millora de la cohesió, creació de nous públics i a favor de la creació de nous escenaris culturals i per la transformació dels usos en l'espai públic.
- Programació directa, per part de la nostra cooperativa, d'accions artístico-culturals i/o gastronòmiques, que promoguin la cooperació i la creació de complicitats entre diferents agents culturals i socials.
Som una cooperativa formada per tres dones joves que provenen de diferents àmbits, i a través de la Comunitat de La Tàpia, treballem per aconsegui els següents objectius:
- Promocionar la presència de riquesa artística, gastronòmica i d’opcions culturals, per lluitar contra l’analfabetisme cultural o secundari, donant visibilitat a diferents expressions artístiques, culturals o gastronòmiques a les nostres terres, tot promocionant artistes, professionals, productores i talleristes del territori.
- Potenciar que tota activitat programada, així com el disseny de l'espai on es durà a terme, fomentin els valors inclusius.
- Intenció d’oferir la ruralitat com un espai de creació i suport accessible i de proximitat per a professionals, emprenedores, productores, companyies o propostes artístiques. Aquestes poden trobar un lloc per crear, experimentar i arribar a un públic transversal, sense barreres i amb moltes més facilitats administratives que les zones urbanes.
4. Exercir de nexe entre diferents agents culturals, públics i socials que treballen i vetllen per a una programació cultural inclusiva i participativa. Teixint noves aliances que permetin cooperar per compartir recursos i afavoreixin la creació de nous projectes i oportunitats tot lluitant contra la manca de recursos, inversió i circuits artístics que tenim a les zones rurals.
-
Busquem, a través d’aquests objectius fomentar l’arrelament rural i lluitar contra el despoblament.
-
Donar facilitats tècniques a les administracions i/o organitzacions per dur a terme programacions, accions i esdeveniments de qualitat i amb identitat pròpia.
-
Fomentar el disseny d’esdeveniments i activitats, la contractació d'espectacles, artistes, professionals i empreses amb una presència equitativa des del punt de vista de gènere (incloent persones racialitzades i amb capacitats diverses i per tant defensant la idea de feminisme no hegemònic).
-
Desenvolupar tots aquests objectius promocionant l’equilibri territorial, l'accent rural i l’ús de l’espai públic i no convencional com a escenari cultural, que en cap cas suposen una barrera, sinó que es transformen en un valor afegit que permet redescobrir espais i acostar la cultura a la ciutadania descobrint nous públics.
Projecte dirigit als següents col·lectius:
- Associacions, entitats, moviments socials i organitzacions d'economia social i solidaria.
- Ens públics i administracions, corporacions locals i equipaments públics.
- Agents culturals i/o artístics, productores i artesanes.
- Col·lectius en risc d'exclusió social.
- Població de zones rurals amb menys accés a l'oferta cultural i allunyats dels cicuits i recursos culturals oficials.
Mireia Ayguadé Farreny. Fundadora i Responsable de webs, comunicació i màrqueting
La Mireia es dedica a la comunicació des de fa més de 15 anys. Llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques, ha treballat en agència de comunicació, gestionant petits i grans comptes; i en empresa multinacional com a responsable d’estratègia i continguts. Actualment és la responsable de comunicació del cicle de concerts de música clàssica, BCN Clàssics, al Palau de la Música i L'Auditori.
Col·labora en diferents projectes culturals i artístics com Viladona i Penique Productions.
Àngels Carulla Argilés. Fundadora i Responsable de projectes, gestió amb els clients i gènere
L'Àngels és professora de secundària especialitzada en emprenedoria i formació i orientació laboral a Cicles Formatius, on ha organitzat diverses jornades tant per a alumnat com per a professorat i empreses. Regidora de joventut i cultura a l’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig, des del 2019 al 2023. Ha participat en la creació del projecte Viladona programant activitats culturals i esdeveniments de diferents formats artístics durant quatre anys. Ha participat en diverses associacions de cultura popular a nivell comarcal i municipal.
Maria Amorós i Amorós. Fundadora i Responsable de projectes, sostenibilitat i projectes participatius
La Maria és professora d’educació secundària, graduada en Ciències Ambientals i màster en Ecologia, Gestió i Restauració del Medi Natural. Vinculada des de sempre al món del lleure, la música i la cultura popular ha sigut representant de la demarcació NordOccidental a MEG des del 2018 al 2021. Ha participat en la creació del projecte Viladona i Les Popes, ambdues amb la voluntat d’acostar la cultura i la perspectiva de gènere a tots els públics posant en valor les zones rurals.
Aquesta és la nostra presentació professional...i a les següents imatges, trobaràs la presentació de veritat: