Nibiru Mostra Art Avançada 2019

Finished 21 / 11 / 2019
Funded!
Received
€ 1.050
Minimum
€ 800
Optimum
€ 1.200
32 Co-financiers
Contributing € 10
Qualsevol ajuda és benvinguda!

Et convidem a un vermut el dia de la Mostra!

> 06 Co-financiers
Contributing € 20
Tot Suma!
 • Et convidem al vermut
 • Pegatines
 • Xapa
  i t'ho donem el dia de la Mostra!
> 12 Co-financiers
Contributing € 30
Ja pots brindar!
 • Et convidem a una copa a la Nit avançada
 • 1 pòster del cartell
  i t'ho donem el dia de la Mostra!
> 02 Co-financiers
Contributing € 40
Et convidem al Nibiru, Mostra d'Art Avançada!
 • Et convidem a l’entrada de la Mostra
 • 1 pòster del cartell
 • 1 coktail
  i t'ho donem el dia de la Mostra!
> 00 Co-financiers
Contributing € 50
T'emportes una samarreta!
 • Et convidem a la Mostra
 • 1 pòster del cartell
 • 1 coktail
 • 1 samarreta
  i t'ho donem el dia de la Mostra!
> 05 Co-financiers
Contributing € 70
Entrada a la Mostra, samarreta i dos coktels per brindar!
 • Et convidem a la Mostra
 • 1 pòster del cartell
 • 2 coktails
 • Samarreta
  i t'ho donem el dia de la Mostra!
> 01 Co-financiers
Contributing € 100
Duo Pack
 • Et convidem a la Mostra
 • 2 pòster del cartell
 • 2 coktails
 • 2 samarretes
  i t'ho donem el dia de la Mostra!
> 02 Co-financiers
Contributing € 200
Mecenes d'Or
 • 2 entrades a la Mostra +
 • 2 pòsters del cartell firmat pels artistes
 • 2 coktails
 • 2 samarretes
 • Sopar amb l’equip de la mostra!
  i t'ho donem el dia de la Mostra!
> 00 Co-financiers

About this project

Ajuda'ns a fer realitat la 2a edició del Nibiru portant a Jansky i Balago
Task Minimum Optimum
Contractació Jansky
Catxet artístic per els dos aristes que formen part del grup Jansky (Laia Maló i Jaume Reus) per fer el seu DJ Set en el vermut electronic.
€ 400
Contractació Balago
Catxet artístic per els dos aristes que formen part del grup Balago (David Crespo i Guim Serradesanferm) per fer la seva actuació a la tarda visual a la Sala Carbonera
€ 400
Equip de so i llums
Material necessari per poder realitzar les actuacions dels dos artistes: Stereo Out (XLR) 4 monitors Nexo PS15 Projector
€ 400
Total € 800 € 1.200
Necessary
Supplemental

General information

Aquest any 2019 durem a terme la segona edició del Nibiru, Mostra d’Art Avançada amb una nova programació, centrada en l’actuació en talents emergents i d’altres més consolidats, sempre al voltant de les noves tecnologies, la música electrònica i les arts visuals.

En aquest edició necessitem la vostra ajuda per portar al Festival dos artistes reconeguts dins del mon de les videoprojeccions i la música experimental.

Aquests artistes son Jansky (Laia Malo i Jaume Reus) i Balago ( David Crespo i Guim Serradesanferm) els quals volem programar dins del Festival en bloc del Vermut Electronic i la Tarda visual respectivament.

Donada l’envergadura de l’edició de festival d’enguany necessitem la vostra ajuda per fer realitat la segona edició de Nibiru, Mostra d’Art Avançada, en tota la seva plenitud.

Main features and goals of the crowdfunding campaign

La 2a Mostra del Nibiru tindrà un format de 15 hores, distribuïda en tres blocs:

 • Vermut electrònic (de 12h a 16h) Un espai en el qual es podran escoltar dos DJ sets i 1 LIVE. A la Placa 1 d’octubre, davant de la Sala La Carbonera. amb presència de Foodtrucks i servei de Bar. Entrada lliure.

 • Tarda visual (de 17h a 22h) actuacions dins l’espai de la Sala Carbonera, on es podran contemplar instal·lacions audiovisuals, actuacions musicals i música electrònica. Entrada lliure.

 • Nit Avançada (de 23h a 4h): 4 artistes posaran música i projeccions durant la nit de la Mostra, el plat principal del festival, a la Sala El Torín d’Olot. Entrada de pagament (10€ anticipada, 12€ taquilla)


PROGRAMACIÓ VERMUT ELECTRÒNIC

- Nat:

Nascuda a Barcelona però afincada a Girona des de fa 16 anys. El seu projecte es basa en l’amor i el sentiment que li té a la música i compartir-la amb qui l’envolta, amb l’objectiu principal de transmetre el bon rollo a la pista, la fluïdesa del ritme i la màgia del moment.
Musicalment es llança cap al deep melòdic, les veus i aquell toc electrònic.
La DJ NAT ens portarà un DJ SET d’allò més fresc i essencial, amb els temes que no poden faltar i alguna cosa més!


- Primate:

Ferran Massegú, músic olotí i productor polifacètic, ens presentarà un sessió Set Live de Techno i Minimal Techno. Creacions pròpies produïdes en directe amb tota la màgia i llibertat del live. La música de Primate te com a referència directe DJ’s i productors com Vitalic, Paul Kalkbrenner o Stephan Bodzin entre altres i s’inspira en ambients i atmosferes envolvents amb línies de baix contundents i una producció continguda buscant una música electrònica fina.


- Jansky

La poesia de Laia Malo i la música experimental elèctrica i orgànica de Jaume Reus exploten en aquest projecte. En les seves composicions, la música electrònica juga amb el so d’instruments analògics i elements orgànics com el cant dels ocells, el so de una porta o riures maquiavèl·lics. La veu experimentada de la poeta és l’encarregada de posar fil a la música i conjugar una lírica amb bases musicals originals. Un duet de Mallorca que ja porta 7 anys demostrant que la música experimental és exponencial i il·limitada.

https://jansky.bandcamp.com/TARDA VISUAL

- Maquinitas

Gonzalo Marín realitza una instal·lació hologràfica on l’assistent pot interactuar-hi. Investigador i artista audiovisual, sempre es recrea en les seves obres, fent un delicat treball de recerca en cadascuna d’elles. L’any passat va ser qui va posar les visuals a la nit del Nibiru, i també és el director i fundador del concurs MIIA (Mostra internacional per a investigadors i artistes audiovisuals) que es va celebrar dins del marc del festival, a les instal·lacions de l’Espai Barberí RCR Arquitectes d’Olot.

https://investigacionaudiovisual.com


- Neur(o)n:

Neur(o)n és un músic i tècnic de so sempre interessat amb noves maneres de crear sons, manipulador sonor que va començar amb el seu projecte de ambient drone al 2011 creant el seu primer àlbum (Planet Fendor) editant-lo en el segell català Inrecs on el va
presentar al Sonar 2011 i també tocant en altres festivals com: Nits Digitals, cinetone, Remor, Cau d’orella, Jacophonic, Festival Mem etc
Ens oferirà un improvisació amb sintetitzador modular creant drones foscos i minimalistes amb gravacions de camp i altres sons creats amb qualsevol font sonora per portar al oient a llocs imaginaris i poc familiars.

https://soundcloud.com/neuron8000


- Algorave:

Avui en dia s’utilitza software en quasi tota la música electrònica que es produeix. Algorave està fet de “sons caracteritzats total o predominantment per l’emissió d’un successió de condicionals repetitius”. Es tracta d’una projecció d’audiovisuals realitzada amb codi, al ritme algorítmic de la música, produïda amb sintetitzadors modulars. Durant el SET passen fins a 5 artistes diferents. Els seus components són socis del col·lectiu BEFACO de Barcelona.

https://algorave.com


- Balago:

David Crespo i Guim Serradesanferm són Balago, procedents de La Garriga, al Vallès, s’han convertit en una de les poques bandes que exemplifiquen a la perfecció el que hauria de ser la música del segle XXI; una constant evolució en un so que busca obrir nous camins a partir de l’experimentació. En els seus LIVE SET les visuals tenen un paper molt important, imatges en blanc i negre que es combinen a la perfecció amb l’aura sonora que els envolta.

https://balago.bandcamp.comPROGRAMACIÓ NIT AVANÇADA

- Playmodes

El col·lectiu d’artistes visuals Playmodes ens porten una instal·lació audiovisual interactiva anomenada “VJYOURSELF”, que juga amb els conceptes de temps, imatge, cos i moviment.

Inspirada en els miralls màgics dels parcs d’atraccions, aquesta obra es basa amb el “vídeo buffer” una tècnica que capta la imatge dels assistents, la projecta en una pantalla de 3x3m i la manipula multiplicant-la en diferents temps i amb diferents efectes, tot al ritme de la música en directe.

https://www.playmodes.com


- Altered Loopz

Altered Loopz Vj es el pseudònim de Marc Tràfak, visualista interessat especialment en las corrents més avantguardistes y experimentals de la imatge.
Es recolza en la manipulació a temps real de qualsevol tipus d’imatge per a desenvolupar un llenguatge original. Les seves sessions de Vj inclouen tot tipus de material gràfic de diferents fonts i freqüenten la temàtica bio i ciber punk.
Durant 5 anys va ser Vj dels clubs Le Rachdingue i La Cova.

http://alteredloopz.blogspot.com


- Rob Clouth:

L’expert gal·lès en música glitch Rob Clouth, basat a Barcelona, ha publicat música sota el seu nom i sota l’àlies Vaetxh, en segells como Mesh, Leisure System o Detroit Underground.
Després d’entrar en la escena experimental IDM, Rob Clouth, creador d’un so intrincat, emotiu i conductor que expandeix la ment y mou els peus, va començar a experimentar amb les pistes de ball, y el seu EP Cloud Complex, publicat a Traum a finals de 2012, va ser rebut per la critica molt positivament.

https://www.robclouth.com/


- Dj Rosario

Dj Rosario és Charo Salas, una dj i productora co-fundadora de LeSFATALeS, un grup de dones DJs y VJs relacionades amb la música electrònica, on va començar la seva carrera com a Dj l’any 2002.
Polivalent i eclèctica, ha sigut una de las dj’s habituals de les fiestas Miss Moustache de Madrid, i en escenaris com el Nitsa Club de l’Apolo o el Primavera Sound. Dj Rosario té la capacitat de sorprendre’t sempre amb les seves sessions de tech-house fent un còctel perfecte d’estils y èpoques.

https://soundcloud.com/dj-rosario

Why this is important

La Mostra vol dirigir-se principalment a la població d’Olot i comarca, encara que serà oberta a gent que vingui d’altres comarques i d’arreu del territori.
Tothom hi té cabuda, però sobretot persones amb inquietuds artístiques i que valorin l’art, la música i l’experimentació. Tot plegat, encarat a una visió contemporània, moderna i evolucionada d’entendre l’art, a través d’una mirada allunyada dels circuits convencionals i comercials.
La percepció de l’art del nostre públic ha de ser oberta, aquell públic que en anglès se’n diu ”open minded people”.
Volem potenciar una actitud positiva, inclusiva i respectuosa, deixant de banda les idees arcaiques i preestablertes.
La mostra i l’associació Nibiru estan destinades a un ampli ventall de públic. Ens dirigim a un públic intergeneracional: per a infants, joves, adults i gent gran.
Un públic que sovint s’acaba convertint en un agent actiu dins el festival, essent partícip de manera directa en la creació de molts dels espectacles.
A continuació, exposem el públic objectiu del festival:

 • Infants i famílies: tallers dirigits als infants i als seus acompanyants.
 • Joves: Àmbit lúdic, musical.
 • Adults: Experimentació, noves mirades.
 • Gent gran: Crear un llenguatge entre adolescents i gent de la tercera edat. Entendre el passat i el futur.
  De la mateixa manera busquem la col·laboració de les entitats i col·lectius ja arrelades en el territori, per poder treballar conjuntament amb ells per a nous projectes .
  Per altra banda, Nibiru no només vol ser una mostra puntual en el calendari festiu, sinó que és una associació sense ànim de lucre que funciona tot l’any, i que vol atraure gent amb curiositats i motivació en el mon de l’art i la cultura avançada.
  En un futur, quan la mostra estigui més consolidada, volem atraure sector professional, programadors d’altres festivals i crear com un “caldo” de cultiu d’artistes avançats.

Team and experience

Som un grup de 4 persones que venim de mons ben diferents. El nostre denominador comú es la passió per la musica i la cultura en general. Ens interessen les mateixes coses i ens coneixem des de fa molt de temps. Després de la primera edició del Nibiru, hem aprés dels errors i venim carregats més que mai per fer d’aquesta edició molt millor!

Lili Guerrero
Nascuda a Sant Feliu de Buixalleu el 17-7-1991, però resident a la Garrotxa des de els 3 anys, la Lili és tècnic de laboratori, apassionada per la química, la biologia i les noves tecnologies sostenibles. Atreta per la música avançada, des de ben jove sempre ha tingut curiositat per les coses estranyes, és admiradora de l’art contemporani i sempre ha somiat en organitzar un projecte com aquest. Col·laboradora de Ràdio 90 des del 2012, fa un magazine musical alternatiu anomenat Patxoka Sound, on l’utilitza de finestra per mostrar la música i l’art avantguardista a la comarca.

Mar Estartús
Nascuda a Tiana (El Maresme) el 1-7-1987 i resident a Montgat des del 2015, va estudiar un Grau Superior en Gestió Comercial i Màrqueting que li va permetre accedir a la diplomatura de Ciències Empresarials a la Pompeu Fabra de Barcelona. Després va realitzar un màster de Direcció d’Empreses. Actualment acaba de finalitzar un curs de Gestió Cultural, on s’ha especialitzat en la producció de festivals. Atreta per la música electrònica i la cultura underground, la Mar està entusiasmada en difondre i recolzar aquesta proposta i portar-la a Olot.

Albert Tresserras
Nascut a Olot el 24-3-1978, i resident a la ciutat, va estudiar electricitat i quiromassatge, però la seva passió sempre ha estat la musica electrònica. Fa 20 anys va ser pioner en la difusió d’aquesta cultura a través del Capità Spock, un programa de Radio 90 on presentava diferents estils de música i l’agenda cultural d’Olot.
Actualment treballa de cuiner i també de Dj. Va viure a Escòcia durant 5 anys, on va poder tastar l’escena underground escocesa i allà es va poder empapar d’aquesta.

Aleix Cortés
Nascut a Barcelona el 10-6-1986, resideix a Batet de la Serra des del 2010. Va estudiar el primer any de Belles Arts, i després va fer un curs d’Art Gràfic i Còmic a l’Escola Joso de Barcelona. En acabat va venir a Olot a fer el Grau Superior d’Il·lustració. Col·laborador de Radio 90 amb la Lili, al Patxoka Sound, es amant de la música avançada i de la cultura alternativa i underground. Actualment treballa de tatuador i esta molt interessat per la il·lustració, el disseny gràfic i les arts plàstiques.

Pere Parramon
Nascut a Sabadell i conegut amb el pseudònim Dzibel, als quinze anys es trasllada a terres Gironines on descobreix la seva passió per la musica electrònica darrere uns Lenko a un petit club de Les Planes, on es fa càrrec de la residència dels diumenges. S'introdueix a l'escena gironina punxant a diferents festes privades, festes majors, festivals i clubs (Dog Sessions, Festival de St.Roc, Festes del Tura, Espectacles esportius…).
Les seves primeres sessions de Techno, Tribal-Tech i Tech-house deriven amb el temps cap a un techno més minimalista on prenen vital importància les linees de baix, als subgreus, i els sons i melodies més àcides.
Al 2001 s'uneix al col·lectiu Cefaleamansalva, resultat de les sessions al programa Xperimental de Ràdio St.Joan amb Oscar Alone, Nin-u i Carles Falasca. Amb aquest col·lectiu de dj's realitzarà diferents sessions en residencies mensuals a Clubs i festivals com Blau Club , Le Rachdingue, Ocsid, Kratter's Club, Oh!, Panorama 06 (live), Insom-ni.
L'any 2011 entra a formar part de Parf Records on edita les seves primeres produccions i remescles, i segueix fent actuacions en clubs i festivals com Beats n' Fish (Tossa i Girona), Olotrònika, La Radioteca (Olot), Slow Club (Barcelona), Moog (Barcelona).
Desde la primera edició del festival que s'ha incorporat a l'equip de la mostra Nibiru.

Social commitment