Yo también estaba en el Parlament

Finished 16 / 06 / 2014
Funded!
Received
£ 12,868
Minimum
£ 10,825
Optimum
£ 16,238
403 Co-financiers
  • Contributing £ 12

    A mention in the acknowledgements on the website www.fuiyo.info

    A mention by name or pseudonym in the acknowledgements on the web www.fuiyo.info

    > 52 Co-financiers
  • Contributing £ 17

    High definition digital poster

    High definition digital file for printing, framing, sharing, using as a desktop... There are 5 posters to choose from with the following slogans: #1- "Si libertad significa algo, es el derecho a decirles a los demás lo que no quieren oír." (If freedom means anything, it is the right to tell others what they don't want to hear” #2- "EL PODER NOS TEME PORQUE LA REVUELTA ENAMORA" “Power fears us because revolt wins our hearts” #3- "LO BELLO ES NECESARIAMENTE IRREDUCTIBLE…Y POR ESO CAOS NUNCA MURIÓ." “The beautiful is necessarily irrepressible...that is why chaos never dies” #4- "NO SE PUEDE ESTAR SIEMPRE MIRANDO." “You can't always watch” #5- "SEGUIMOS LUCHANDO, SEGUIMOS EN LAS CALLES" “We're still fighting, we're still on the streets”.

    > 79 Co-financiers
  • Contributing £ 25

    Entry to the Concert at Can Batlló on 26th April (Barcelona)

    Entry to the concert at Can Batlló (Barcelona) the 26th April in support of the defendants. Groups and time to be confirmed.

    > 25 Co-financiers
  • Contributing £ 33

    Campaign T-shirt "Jo també estava al Parlament" (I was at the Parliament too)

    Yellow and black screen-printed T-shirt with the campaign logo and the slogan "Jo també estava al Parlament, i ho tornaria a fer" (I was at the Parliament too, and I would do it again)

    > 39 Co-financiers
  • Contributing £ 42

    Campaign T-shirt + Entry to the Concert at Can Batlló on 26th April (Barcelona)

    Entry to the concert at Can Batlló (Barcelona) the 26th April in support of the defendants. Groups and time to be confirmed. Yellow and black screen-printed T-shirt with the campaign logo and the slogan "Jo també estava al Parlament, i ho tornaria a fer" (I was at the Parliament too, and I would do it again).

    > 20 Co-financiers
  • Contributing £ 50

    2 libros infantiles de la editorial Takatuka

    "La petita Messi i el seu estimat oncle" + "L'abella de més"

    > 00 Co-financiers
  • Contributing £ 50

    2 libros infantiles de la editorial Takatuka

    "Dues germanes tenen visita" + "Ens enlairem!"

    > 01 Co-financiers
  • Contributing £ 50

    2 libros infantiles de la editorial Takatuka

    "La Lola vola i altres històries horripilants" + "El dia que la Saïda va arribar"

    > 02 Co-financiers
  • Contributing £ 50

    2 libros infantiles de la editorial Takatuka

    "Piips (cat)" + "Bona nit, Carola"

    > 01 Co-financiers
  • Contributing £ 83

    2 libros de la editorial Virus

    "Mujeres Libres. El anarquismo y la lucha por la emancipación de las mujeres" + "Frontera Sur. Nuevas políticas de gestión y externalización del control de la inmigración en Europa"

    > 00 Co-financiers
  • Contributing £ 83

    2 libros de la editorial Virus

    "Homenaje a Cataluña" + "La tragedia del copyright. Bien común, propiedad intelectual y crisis de la industria cultural"

    > 00 Co-financiers
  • Contributing £ 83

    2 libros de la editorial Virus

    "Las agencias de calificación. Una introducción al actual poder del capital" + "El Mil y Puig Antich"

    > 01 Co-financiers
  • Contributing £ 83

    2 libros de la editorial Virus

    "Anarquismo es movimiento.Anarquismo, postanarquismo y neoanarquismo" + "Food Wars. Crisis alimentaria y políticas de ajuste estructural"

    > 00 Co-financiers
  • Contributing £ 83

    2 libros de la editorial Virus

    "L'Anarquisme fet diferencial català. Influència i llegat de l’anarquisme en la història i la societat catalana contemporània" + "Egipte rere la barricada. Revolució i contrarevolució més enllà de Tahrir"

    > 01 Co-financiers
  • Contributing £ 83

    2 libros de la editorial Virus

    "Anarquismo social o anarquismo personal. Un abismo insuperable" + "Cárceles en llamas. El movimiento de presos sociales en la transición"

    > 01 Co-financiers
  • Contributing £ 83

    2 libros de la editorial Virus

    "Fragmentos de antropología anarquista" + "Rastros de rostros en un prado rojo (y negro). Las Casas Baratas de Can Tunis en la revolución social de los años treinta"

    > 00 Co-financiers
  • Contributing £ 83

    2 libros de la editorial Virus

    "Sabaté. Quinze anys de guerrilla urbana antifranquista (1945-1960)" + "La Convivencialidad"

    > 00 Co-financiers
  • Contributing £ 83

    3 libros de la editorial Virus

    "¡Viva la CIA! ¡Viva la Economía!" + "¡Viva el mal! ¡Viva el capital!" + "Manual de cata cannábica"

    > 00 Co-financiers
  • Contributing £ 83

    2 libros de la editorial Virus

    "Manual de guerrilla de la comunicación. Cómo acabar con el mal" + "Queremos Libertad. Una vida en los Panteras Negras"

    > 01 Co-financiers
  • Contributing £ 83

    Organic veg-box from La Kosturica (Barcelona)

    Box of organic vegetables from the agroecological experience La Kosturica located in Canovelles (Barcelona). 6 varieties (valued at 15 €), Can be colklected in: Ripollet, Cerdanyola, Canovelles, Caldes de Monbtui, Barcelona (Gracia, Guinardó, Ciutat Vella, Carmel) www.lakosturica.cat

    > 05 Co-financiers
  • Contributing £ 83

    Colección de 5 Pósters

    Five high definition digital files for printing, framing, sharing, using as a desktop... There are 5 posters to choose from with the following slogans: #1- "Si libertad significa algo, es el derecho a decirles a los demás lo que no quieren oír." (If freedom means anything, it is the right to tell others what they don't want to hear” #2- "EL PODER NOS TEME PORQUE LA REVUELTA ENAMORA" “Power fears us because revolt wins our hearts” #3- "LO BELLO ES NECESARIAMENTE IRREDUCTIBLE…Y POR ESO CAOS NUNCA MURIÓ." “The beautiful is necessarily irrepressible...that is why chaos never dies” #4- "NO SE PUEDE ESTAR SIEMPRE MIRANDO." “You can't always watch” #5- "SEGUIMOS LUCHANDO, SEGUIMOS EN LAS CALLES" “We're still fighting, we're still on the streets”.

    > 10 Co-financiers
  • Contributing £ 1,249

    Graphic Design for cooperatives, platforms and projects

    L'Estudi Amagat offers its graphic design services for the creation corporate image graphics and logos, campaign design or website graphic. lestudiamagat.tumblr.com

    > 00 Co-financiers

segona part- sessió 3 d’abril)

03 | 04 | 2014

-Declara Santi Vila Vicente, Conseller de territori i sostenibilitat, amb càrrec públic des de 2006 com a alcalde de Figueres. Va arribar en cotxe, per la ronda litoral. Va ser advertit que no podria entrar per la principal i que hauria d’accedir per l’altra porta, va entrar per Wellington. Va intentar entrar a peu, li van recomanar que es tragués la corbata. Diu que el van reconèixer personalment i com a parlamentari. No va rebre cap agressió, diu que va rebre insults, escopinades, però no el van agredir.
Li posen els vídeos. Diu que van aconseguir no deixar-se vèncer per la por. Que van començar la sessió una hora tard, però que van mantenir la calma i van donar la sensació de serenitat que volien.
Torn de preguntes de Manos Limpias. Santiago Vila respon que són normals les protestes davant del parlament. Li pregunten si ha tingut danys psicològics. Vila respon que no.

  • Declara Josep Turull, diputat i portaveu de CiU.
    Diu que va entrar al parc a les 8:30, que el sr. LLop, invident, li va trucar i que va sortir a buscar-lo. Al carrer, els van acorralar. Una persona els va cridar: “heu matat al meu germà, us mataré a vosaltres”. No recorda més insults. Es fiquen al cotxe de l’Artur Mas. Van a carrer Bolívia i després agafa l’helicòpter per anar al Parlament.
    La sessió va començar amb 30 min de retard. Hi havia 20-30 diputats, la resta va arribar a goteig.
    Ell no va tenir problemes per entrar. Declara que hi havia cordó policial, que la cosa difícil era arribar a aquest cordó però que ell no va tenir problemes per arribar.
    Una de les identificacions es basa en una bandera que surt a un vídeo. La persona no es veu. Els mossos li presenten el vídeo i fotos a les declaracions.
    Turull no recorda bé la bandera. Creu que posava “Indignats”. Que sap que era vermella i negra.
  • declara Ernest Maragall Mira
    Anava a peu per carrer Nàpols, hi havia una manifestació que tots sabien que tindria lloc. Caminava en mig d’aquests ciutadans. Hi havia un acompanyament de veus. Alguns ciutadans cridaven i no es movien per fer més difícil el pas. Va durar pocs segons fins que van arribar els mossos. Van venir per acompanyar-me, per creuar sense problemes, com va ser, i rapidament vam entrar a la Ciutadella.
    Davant les preguntes, Maragall respon: “no puc ni vull parlar d’agressió en cap moment”
    Hi ha problemes amb el traductor de nou.
    Declara Hibai Arbide.
    Pregunta la defensa. Es va fer roda de premsa el dia 10 de juny. El testimoni és una de les persones que intervé a la roda de premsa. Fa memòria: context d’acampades 15M. Retallades, crisi… La roda de premsa havia estat convocada per les assemblees; l’acció que es convocava era multitudinària, determinada i no violenta. Simbòlica.
    Li pregunten si és advocat: “Sí, ningú és perfecte.”
    El lema mediàtic era aturar els plans del Parlament. No el Parlament o a les persones sinó els seus plans (retallades, llei òmnibus). Ell va participar, però l’organització és de l’assemblea. El 15M rebutjava als representants, era horitzontal.
    Explícitament es va plantejar que no es volia ser un problema d’ordre públic, sinó un problema polític.
    Una confrontació política. Que es pogués veure la diferència entre la política a les places i la política al servei de les elits al Parlament.
    Els convocants no pretenien impedir realment l’accés. Com els mossos no van deixar entrar a la Ciutadella, es van muntar xerrades, assemblees a les portes. Va haver-hi continuïtat d’activitats des del dia 14 fins al 16.
    Li pregunten si va veure agressions. Respon que només per part dels mossos d’esquadra contra els manifestants asseguts a terra al passeig Pujades.
    El gest d’apujar els braços era un símbol del 15M que significava, i era internacionalment conegut com, no-violència.
    Arbide hi era present quan els mossos es van desplegar a la ciutat de la Justícia. Diu que es va aconsellar a la gent que es presentessin voluntàriament a jutjats perquè els seus noms sortien a l’atestat policial. Aquelles persones volien evitar les detencions amb mossos encaputxats esperant a la porta de casa seva o a la feina… Allà es comunica al jutjat de guàrdia per a què informi al jutge instructor Eloy Velasco del fet que es volien personar. Els diuen que esperin allà per la notificació. Passada una hora i mitja, apareixen els mossos i els detenen. Retenen als advocats una estona (hi ha querella presentada per aquests fets). En passar una jutgessa degana, aquesta pregunta als mossos i ells la informen del fet de que es tractava d’una ordre d’instrucció. Els mossos sabien perquè eren allà els imputats.
    Pregunta la Fiscalia. Torna al relat del 15j. Arbide diu que la intenció era rodejar el parlament. Qui va bloquejar va ser el dispositiu policial, no els manifestants.
    Torna a preguntar advocats de la defensa. La mobilització es va produir de forma ininterrompuda fins a les 18h. A la tarda va haver-hi manifestació cap a Sant Jaume. Tot va estar convocat per assemblees i altres col·lectius i sindicats.
    Declara com a testimoni de la defensa l’antropòleg Manuel Delgado, per videoconferència.
    Diu que estava allà perquè pertany a un grup d’investigació que estudia l’ocupació de l’espai públic per part de moviments socials. Va arribar cap a les 7 amb la seva senyora i filles.
    Li pregunten pel que va veure.
    Veia com els parlamentaris arribaven a poc a poc, com si fóssim zombis cap al Parlament.
    Li pregunten si els manifestants érem violents. Diu que “no serían muy violentos esos manifestantes porque podrian perfectamente haberlos hecho picadillo y no.”
    Explica la situació des d’un punt de vista sociològic.
    Compara l’acció el 15j amb l’acció del 30 de maig de 1984, quan CiU va bloquejar el parlament als socialistes.
    Parla del gest de pujar les mans com es va fer també durant el desallotjament de plaça Catalunya. El 15j el simbolisme era el mateix.
    Diu que la gent sabia que l’acció del 15 de juny era simbòlica perquè els parlamentaris si volien, podien entrar. De fet, van entrar al Parlament.
    HI havia famílies amb nens. Ell va anar amb la seva família perquè sabia que no seria una convocatòria violenta.
    Sap que va haver-hi una càrrega a les 6:30, abans que arribés. A les 8:20 va veure una càrrega policial a Ramon Turó amb Wellington. Va veure la situació complicada i va decidir marxar-
    No va veure a ningú bloquejar portes. Veia grups de manifestants acompanyant diputats. Alguns més tensos i altres que els deien “no les toquéis”.
    S’acaba la sessió a les 13:30.
    Propera sessió 25 d’abril.

Comments

Inicia sesión para dejar un comentario