Català ( castellano más abajo)
Estimades i estimats mecenes,
El dia 3 de maig us vam enviar un correu electrònic, donat-vos a conèixer algunes novetats. Tanmateix sembla ser que no totes el vau veure, per tant, actualitzem i us seguim explicant què està passant a Avantva.
Fa molts dies que no sabeu res de nosaltres, i és que estem treballant de valent per poder realitzar el nostre - i vostre també- projecte. Us estem infinitament agraïdes, ja que sense vosaltres, Avantva no podria enlairar-se, i materialitzar el seu somni. Sembla que des de fora no s'estigui movent res, però. l'envergadura d'aquest projecte ens demana poder treballar en la importància de cadascuna de les coses. Per tant, el projecte va, però us demanem paciència i la vostra col·laboració per assolir-lo com més aviat millor.
Volem començar fent una reflexió, que segurament moltes de vosaltres ja heu fet i fins i tot us identifica, i a d’altres potser us ajudarà a comprendre una mica més de què parlem, a vegades aquest món desconegut es fa palès també a les administracions i altres entitats.
Avui en dia, tot i que cada cop se’n parla més, la tipologia de cooperativa encara no és del tot coneguda, menys encara d'un model com el nostre --moltes vegades quan es parla de cooperativa ens ve ràpidament al cap el model agrari, quan aquestes tenen moltes més configuracions-, que parla d'autoocupació femenina, a través de la elaboració de productes artesans, sense menystenir la nostra missió cooperativa i els valors de l'economia social i solidària. No solament aportem valors al territori, dinamitzant i sensibilitzant, sinó que afavorim les petites productores, que produeixen de forma sostenible, amb ànima i amb consciència, amb uns valors ètics, socials i sostenibles. No només això, també parlem de patrimoni, fent actuacions respectuoses adaptant i donant vida a un vell edifici de paret de tàpia, tal com és costum a l'arquitectura popular del Mascançà, on ens trobem. Per a nosaltres és molt important anomenar-ho, ja que a més a més, estem situades en una zona rural, i hem de reivindicar-la i valorar-la com a tal, sense renunciar a les oportunitats -sempre que siguin sostenibles i respectuoses- que ens ofereix la tecnologia. Sobre la cosmètica artesanal i la ruralitat, podeu conèixer una mica la dimensió d’aquest fet en aquest article del Hufftington Post: https://www.huffingtonpost.es/entry/el-yugo-de-la-agencia-espanola-de-medicamentos-y-productos-sanitarios_es_607db963e4b0bc5a3a5a974f;
o aquest post del nostre bloc http://avantva.coop/obradorscompartits_avantva.
Doncs us contem una mica què hem estat fent:
-Hem estat consolidant el nostre equip. A tot arreu on es cou algun projecte, hi ha moviment, i totes les persones que entren o surten hi participen i aporten un aprenentatge. Agraïm a totdon que ha compartit amb nosaltres aquest camí, i obrim la porta a projectes nous, que desitgin emprendre aquest camí amb nosaltres. Donada la sortida d'algunes companyes, considerem oportú en els propers mesos acceptar projectes que ressonin i comparteixin valors amb nosaltres.
-Per una altra banda, estem a la recerca de finançament per arribar a l'òptim, ja que entenem Avantva com un projecte global. Des de bon inici, hem estat estudiant les possibilitats de fer-ho de la forma més ètica possible, en coherència amb els nostres valors, i per aquest motiu ja fa temps que estem conversant amb possibles entitats financeres afins per aconseguir unes bones condicions, per la qual cosa estem estudiant la possibilitat de fer avals mancomunats. Els coneixeu? https://coop57.coop/ca/informacion/avals-personals-mancomunats
-Estem redactant i també entregant la documentació requerida per les administracions competents per a què ens concedeixin els permisos i llicències per a poder iniciar les obres d’adequació, esperant que puguem assolir almenys l’adequació de l’obrador en els terminis més o menys òptims per a poder arremangar-nos i ficar fil a l’agulla. Hem de complir els tràmits requerits i no sempre van tan àgils com ens agradaria, però ens hi estem esforçant perquè així sigui i que ben aviat tingueu els vostres sabons!
-També estem començant a preparar les vostres recompenses! D’això també us en volíem parlar. Goteo ens concedeix un any des de la finalització del crowdfunding per a què puguem entregar-vos-les. Una part molt important per aconseguir això, per a les persones que tingueu productes cosmètics a la vostra recompensa és que puguem aconseguir la nostra fita i així poder-vos entregar el nostre reconeixement en forma del primer sabó que produïm a l’obrador, legalitzat i fet amb les bones pràctiques de fabricació que la llei ens exigeix. Per aquest motiu, us demanem paciència, tenim tantes ganes com vosaltres de de poder entrar a l’obrador i demostrar-vos la nostra gratitud. Esperem que pugui ser molt aviat !
-Punts de recollida i recursos: Les persones que a la vostra recompensa no tingueu cap producte cosmètic, estigueu atentes perquè molt aviat començaran a arribar. En aquest sentit, considerem que seria desitjable localitzar diferents punts d'entrega per a què sigui més sostenible i efectiu. Les que visqueu en punts més llunyans, o no hi hagi aquesta possibilitat, us ho farem arribar a casa. Si teniu un espai de cara al públic o comerç i el voleu oferir com a punt d'entrega ens ajudaríeu molt! obrim també aquesta crida. Per a les que pugueu oferir algun material o recurs que ens faciliti la gestió o la creació d'aquestes recompenses, com ara serveis, o matèries primes (teles, llavors, i tot el que se us acudeixi que pugui ser útil, ) sou benvingudes!
-Hem habilitat al Poal, un punt d'intercanvi gratuït d'oli usat per sabó, així adherint-nos també a la tasca que fan les companyes de @jabonescirculocerrado. El local on ho fem, és gràcies a la generositat d'una família del Poal, la Carme, el Joaquim, el Jaume, i per suposat la Meri que no ens ha deixat mai de costat, i que gràcies a la seva generositat podem tenir un espai físic per a poder fer aquest tipus de tasques mentre no podem disposar del nostre propi. Ens podeu trobar a la plaça Felpi Rodés 3, baixos dreta, els dimarts de 10 a 12:30.
-També estem gestionant amb OSMON, una entitat ong de Lleida, que treballa amb la gestió d'espais forestals, el donatiu que aportarem tal i com ens vam comprometre. Des d'Osmon gestionaran aquest donatiu per a les activitats que considerin necessàries, i podrem participar amb ells. Més endavant us n'informarem i us direm la forma en què hi podeu participar.
Com veieu, no ens n'oblidem de vosaltres, ni perdem de vista el nostre objectiu. Gràcies per llegir-nos i fins aviat, tornarem amb més notícies!!
Seguiu-nos a instagram @avantvacoop per a més novetats
L’equip d’Avantva
Es:
Querid@s mecenas,
El día 3 de mayo os enviamos un correo electrónico, dando a conocer algunas novedades. Parece ser que no tod@s lo visteis, por lo tanto, actualizamos y os seguimos explicando qué está pasando en Avantva.
Hace muchos días que no sabéis nada de nosotras, y es que estamos trabajando de lo lindo para poder realizar el nuestro - y vuestro también- proyecto. Os estamos infinitamente agradecidas, puesto que sin vosotros, Avantva no podría elevarse, y materializar su sueño. Parece que desde fuera no se esté moviendo nada, pero la envergadura de este proyecto nos pide poder trabajar en la importancia de cada una de las cosas. Por lo tanto, el proyecto va, pero os pedimos paciencia y vuestra colaboración para lograrlo cuanto antes mejor.
Queremos empezar haciendo una reflexión, que seguramente much@s de vosotr@s ya habréis hecho, e incluso os identifica, y a otr@s quizás os ayudará a comprender algo más de qué hablamos: a veces este mundo desconocido se hace patente también en las administraciones y otras entidades.
Hoy en día, a pesar de que cada vez se habla más de ello, la tipología de cooperativa todavía no es del todo conocida, menos todavía de un modelo como el nuestro -muchas veces cuando se habla de cooperativas nos viene rápidamente al pensamiento el modelo agrario, cuando estas tienen muchas más configuraciones-, que habla de autoocupación femenina, a través de la elaboración de productos artesanos, sin ningunear nuestra misión cooperativa basada en valores en la economía social y solidaria. No solo aportamos valores al territorio, dinamizando y sensibilizando, sino que favorecemos las pequeñas productoras, que producen de forma sostenible, con alma y con conciencia, con unos valores éticos, sociales y sostenibles. No solo esto, también hablamos de patrimonio, haciendo actuaciones respetuosas adaptando y dando vida en un viejo edificio de pared de tapia, tal como es costumbre en la arquitectura popular del Mascançà, donde nos hallamos. Para nosotras es muy importante nombrarlo, puesto que además, estamos situadas en una zona rural, y tenemos que reivindicarla y valorarla como tal, sin renunciar a las oportunidades -siempre que sean sostenibles y respetuosas- que nos ofrece la tecnología. Sobre la cosmética artesanal y la ruralidad, podéis conocer un poco la dimensión de este hecho en este artículo del Hufftington Post: https://www.huffingtonpost.es/entry/el-yugo-de-la-agencia-espanola-de-medicamentos-y-productos-sanitarios_es_607db963e4b0bc5a3a5a974f;
o eneste post de nuestro blog http://avantva.coop/obradorscompartits_avantva.
Pues os contamos un poco que hemos estado haciendo:
-Hemos estado consolidando nuestro equipo. En todas partes donde se cuece algún proyecto, hay movimiento, y todas las personas que participan,entran o salen, aportan un aprendizaje. Agradecemos a todas las que han compartido con nosotros este camino, y abrimos la puerta a proyectos nuevos, que deseen emprender este camino con nosotras
-Por otro lado, estamos en búsqueda de financiación. Desde buen inicio, hemos estado estudiando las posibilidades de hacerlo de la forma más ética posible, en coherencia con nuestros valores, y por este motivo ya hace tiempo que estamos conversando con posibles entidades financieras afines para conseguir unas buenas condiciones, por lo cual estamos estudiando la posibilidad de hacer avales mancomunados. Los conocéis? https://coop57.coop/ca/informacion/avals-personals-mancomunats.
-Estamos redactando y también entregando la documentación requerida por las administraciones competentes para que nos concedan los permisos y licencias para poder iniciar las obras de adecuación, esperando que podamos lograr al menos la adecuación del obrador en los plazos más o menos óptimos para poder remangarnos y meter hilo en la aguja. Tenemos que cumplir los trámites requeridos y no siempre van tan ágiles como nos gustaría, pero nos estamos esforzando porque así sea y que bien pronto tengáis vuestros jabones!
-También estamos empezando a preparar las vuestras recompensas! De esto también os queríamos hablar. Goteo nos concede un año desde lafinalización del crowfunding para qué podamos entregároslas. Una parte muy importante para conseguir esto, para las personas que tengáis productos cosméticos en vuestra recompensa es que podamos conseguir nuestro hito y así poderos entregar nuestro reconocimiento en forma del primer jabón que producimos al obrador, legalizado y hecho con las buenas prácticas de fabricación que la ley nos exige. Por este motivo, os pedimos paciencia, tenemos tantas ganas como vosotr@s de de poder entrar al obrador y demostraros nuestra gratitud. ¡Esperamos que pueda ser muy pronto !
-Puntos de recogida y recursos: Las personas que en vuestra recompensa no tengáis ningún producto cosmético, atención, porque muy pronto empezarán a llegar. En este sentido, consideramos que sería deseable localizar diferentes puntos de entrega para qué sea más sostenible y efectivo. Las que viváis en puntos más lejanos, o no haya esta posibilidad, os lo haremos llegar a casa. Si tenéis un espacio de cara al público o comercio y lo queréis ofrecer como punto de entrega nos ayudaríais mucho! Abrimos también este llamamiento para las que podáis ofrecer algún material o recurso que nos facilite la gestión o la creación de estas recompensas, como por ejemplo servicios, o materias primas (telas, semillas, y todo el que se os ocurra que pueda ser útil, ) sois bienvenidas!
-Hemos habilitado en el Poal, un punto de intercambio gratuito de aceite usado por jabón, así adhiriéndonos también a la tarea que hacen las compañeras de @jabonescirculocerrado. El local donde lo hacemos, es gracias a la generosidad de una familia del Poal, Carme, Joaquim, Jaume, y por supuesto Meri que nunca nos ha dejado de lado, y que gracias a su generosidad podemos tener un espacio físico para poder hacer este tipo de tareas mientras no disponemos del nuestro propiamemente. Podéis encontrarnos en la Plaça Felip Rodés 3, bajos derecha los martes de 10 a 12,30.
-También estamos gestionando con OSMON, una entidad ong de Lleida, que trabaja con la gestión de espacios forestales, el donativo que aportaremos tal y como nos comprometimos. Desde Osmon gestionarán este donativo para las actividades que consideren necesarias, y podremos participar con ellos. Más adelante os informaremos y os diremos la forma en que podéis participar.
Cómo veis, no nos olvidamos de vosotr@s, ni perdemos de vista nuestro objetivo. Gracias por leernos y hasta pronto, volveremos con más noticias!!
Seguidnos en instagram, @avantvacoop para más novedades!
El equipo de Avantva