Els #AperitiusCrowd reprenen el seu ritme, amb una novetat: a partir d'ara ens traslladarem per visitar a cada sessió espais específics de projectes, les campanyes dels quals hem tingut el plaer d'acollir a Goteo. D'aquesta manera volem conèixer-nos i donar a conèixer més a fons l'evolució d'algunes campanyes, in situ. Traçarem una ruta del que creiem són projectes que mereixen la pena pels seus valors i bon fer. #AperitiusCrowd on the road!

Us citem aquest cop en ple centre de Barcelona, davant del Macba i del CCCB, en un petit espai semiobert que ha estat batejat com BioBui(L)t - Espai Txema

 
Recorda:
Dia: 8 d'octubre
Hora: 18:30h
On: BioBui(L)t - Espai Txema
c/ Montalegre, 4, en front del CCCB, al costat de la UB
 
ENTRADA LLIURE

 
BioBui(L)t - Espai Txema és un joc de paraules amb el terme Pla Buits, concurs que impulsa l'Ajuntament de Barcelona per a la dinamització temporal de solars en desús de la ciutat. L'associació Bioarquitectura Mediterrània (BAM), guanyà aquest concurs fa 2 anys amb un projecte ideat col·lectivament: innombrables professionals, associacions, activistes i empreses, entre les quals esmentem només a tall d'exemple a Hemp Eco Systems, KLH, Terram o Investigació Canyera, han col·laborat des de la ideació fins a la construcció de l'espai BioBui(L)t, pensat i desenvolupat des de bon principi com a procés participatiu per a la configuració d'un espai sostenible i d'ús comunitari, desenvolupant tallers d'ideació, disseny i bioconstrucció col·lectiva durant tot el procés.
 
 
Per fer front a la fase de construcció van plantejar una campanya de crowdfunding, que arribà a recaptar el 250% del pressupost mínim, és a dir, un total de 10.005 € per a possibilitar l'adquisició d'eines i infraestructures (llum, aigua, llicències) i l'elaboració de una documentació per guiar i motivar la participació. L'espai ha estat un punt de trobada també al voltant de la campanya, on hi van celebrar el seu inici, hi van convocar a comecenes posteriorment, i on hi podeu trobar el mur d'agraïments amb tots els seus noms, al costat del de Txema (col·laborador en els inicis del projecte, que va morir abans d'iniciar la campanya, i al qual ret homenatge la segona part del nom del projecte, Espai Txema). BioBui(l)t és un exemple de projecte amb un equip darrere plenament implicat, que va mantenir una comunicació viva amb tota la gent que el va recolzar, que va documentar tot el procés generant un material valuós, que va saber provocar aquests espais oberts de trobada i participació, vèncer dificultats i fins i tot aconseguir diversos suports quantiosos d'empreses interessades.
 
  
 

El projecte està ja en plena activitat i l'edifici acabat, desenvolupat gairebé íntegrament amb materials reutilitzats o naturals, i acull i està obert a rebre més propostes de la ciutadania i col·lectius que promoguin noves relacions humanes i amb el nostre entorn.

Com el propi equip impulsor diu: "L'edifici acabat és només una part del resultat final de l'experiència de BioBui(L)t - Espai Txema. El retorn més important és per a la col·lectivitat: es tracta d'equipar els ciutadans perquè aprenguin a generar i gestionar un flux constant d'informació, posant a disposició tots els instruments per accedir-hi i interpretar-la, a través d'un procés d'aprenentatge lliure i creatiu."

Així, a part d'acollir els nostres Aperitius sobre crowdfunding, a BioBui(L)t hi tindrà lloc també a l'octubre l'exposició col·lectiva Rehogar, fruit de la convocatòria (oberta fins el 25 de setembre!) que anualment realitzen la gent de Makea tu vida, un altre projecte amb campanya reeixida a Goteo (seleccionada dins de la 4a convocatòria UNIA sobre Patrimoni cultural i remescla digital). Tot queda a casa! Sobretot quan es comparteixen valors. Tindrem doncs ocasió de veure com va el seu muntatge.

 
T'hi esperem!
 
Pd: Apunta: els propers Aperitius seran el desembre a l'espai de L’Automàtica, en el barri de Gràcia de Barcelona.


Segueix-nos a Facebook i Twitter per estar al dia de les nostres novetats i dels projectes #madeinGoteo.